Έρευνα της Metron Analysis: Ποιο είναι το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και η αξιολόγηση των πολιτικών ηγετών (Βίντεο)

Έρευνα της Metron Analysis: Ποιο είναι το κύριο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες και η αξιολόγηση των πολιτικών ηγετών (Βίντεο)

Μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega αποκαλύπτει ότι η φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών έχει εξελιχθεί σε πολιτική πληγή για την κυβέρνηση. Η έρευνα υποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εκλογικές απώλειες, εν μέρει λόγω πρόσφατων γεγονότων όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και προβλήματα στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει απώλειες σχεδόν δύο μονάδων μετά τη διάσπαση και την αποχώρηση μελών, ενώ το ΠΑΣΟΚ ενισχύεται. Οι απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, με το κόμμα να χάνει επιπλέον 1,8% στην πρόθεση ψήφου και να φθάνει το 10,2%. Το ΠΑΣΟΚ αυξάνει την υποστήριξή του στο 12,2%, καταγράφοντας ως δεύτερη δύναμη δημοσκοπικά, ενώ η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 30,5%.

Μόνο το 20% εκφράζει θετική γνώμη για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, με απώλειες 4 μονάδων από τον προηγούμενο Οκτώβριο, ενώ οι αρνητικές γνώμες αυξάνονται στο 65%. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, προς τους οποίους θα επιβληθεί τεκμήριο, είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, με 77% αρνητικές γνώμες, ενώ οι αγρότες ακολουθούν με 74%.

Η ακρίβεια παραμένει πρώτο πρόβλημα

Παρά τις πολιτικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη μείωση των τιμών σε χίλια και πλέον προϊόντα, η ακρίβεια παραμένει το κυρίαρχο πρόβλημα για τους πολίτες, καθώς αντιμετωπίζουν συνεχείς αυξήσεις στις τιμές. Τα ποσοστά αυξήθηκαν κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας το 44%.

Οι αστοχίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός και η διαφθορά αποτελούν τους τομείς με τις χειρότερες επιδόσεις. Ωστόσο, ο τουρισμός, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η άμυνα και η εξωτερική πολιτική παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης.

Η αίσθηση των πολιτών για την πορεία της χώρας βελτιώνεται, καθώς μειώνονται οι αρνητικές και αυξάνονται οι θετικές γνώμες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών άποψεων μειώνεται στις μείον 20 μονάδες, ενώ οι πολίτες εκφράζουν καλύτερη αντίληψη για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός απολαμβάνει θετική γνώμη από το 45% του πληθυσμού, ενώ ο κ. Κασσελάκης λαμβάνει θετικές αντιδράσεις μόνο από το 16%, με υψηλό ποσοστό αρνητικών γνώμενων.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι θετικές γνώμες παραμένουν χαμηλές, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση καταγράφονται σημαντικές διαφορές στα ποσοστά θετικών γνώμενων. Ωστόσο, η συγκριτική αξιολόγηση των κομμάτων δείχνει πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν πιστοί στο κόμμα, ενώ εκδηλώνουν λιγότερο ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top