Pfizer αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον COVID-19: Επενδύει στα φάρμακα κατά του καρκίνου

Pfizer αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον COVID-19: Επενδύει στα φάρμακα κατά του καρκίνου

Η Pfizer αντιμετώπισε μεγάλη πτώση των κερδών της το 2023, οδηγώντας τη φαρμακευτική εταιρεία να επαναστατήσει τη στρατηγική της στην έρευνα και ανάπτυξη.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να αποσυρθεί από τον τομέα της έρευνας για τον Covid-19, καθώς οι πωλήσεις δεν είναι πλέον επικερδείς. Αντ’ αυτού, εστιάζει σε νέα φάρμακα για τον καρκίνο, στοχεύοντας να ανακτήσει την οικονομική σταθερότητα μετά από μια δύσκολη χρονιά.

Η αλλαγή στρατηγικής παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης επενδυτών, όπου η Pfizer ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας φαρμάκων κατά του καρκίνου, Seagen.

Η πτώση των μετοχών κατά περισσότερο από 40% το 2023 ανάγκασε την Pfizer να αναθεωρήσει την προσέγγισή της και να προχωρήσει σε περικοπές κόστους ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τη νέα στρατηγική της, η Pfizer προσβλέπει στην ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρει η εξαγορά της Seagen.

Αν και η αλλαγή στρατηγικής φαίνεται να είναι μια απότομη αντίδραση στις οικονομικές δυσκολίες, ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν αισιοδοξία για το μέλλον της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η νέα στρατηγική θα της επιτρέψει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top