Πρώτο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο φτάνει στη Γάζα σήμερα

Πρώτο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο έφτασε στη Γάζα σήμερα

Πλοίο φέρει φορτηγίδα με τρόφιμα, έφτασε στη Γάζα.

Σήμερα, ένα πλοίο φέροντας φορτηγίδα γεμάτη τρόφιμα έφτασε στη Γάζα, υιοθετώντας μια νέα διαδρομή για την παροχή βοήθειας δια θαλάσσης από την Κύπρο προς τον παλαιστινιακό τόπο. Το πλοίο, για το οποίο έχουν κανονιστεί από το φιλανθρωπικό ίδρυμα World Central Kitchen (WCK), μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους βοήθειας με σκοπό τη διανομή της μέσω μιας αποβάθρας που ετοιμάζεται στη Γάζα. Ένα δεύτερο πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα.

Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές σχετικά με το πώς θα πραγματοποιηθεί η παράδοση και η διανομή της βοήθειας από τη στιγμή που το πλοίο θα είναι έτοιμο να ξεφορτωθεί στη Γάζα. Οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ έχουν επισημάνει τεράστιες δυσκολίες στη διανομή των εφοδίων σε εκείνους που τα χρειάζονται.

Εάν η νέα θαλάσσια διαδρομή αποδειχθεί επιτυχής, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της κρίσης του λιμού που πλήττει τη Γάζα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει υποσιτισμό, ενώ νοσοκομεία στις πλέον πληγείσες βόρειες περιοχές αναφέρουν περιστατικά παιδιών που πεθαίνουν από την πείνα.

Ωστόσο, η διοχέτευση βοήθειας δια θαλάσσης και οι αεροπορικές ρίψεις δεν θα είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν τις δυσκολίες στην προώθηση των εφοδίων δια ξηράς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής.

Ο κόσμος εκείνος είναι πεινασμένος και εξαντλημένος, κυνηγάει να βρει κάτι για τα παιδιά του, και οι αντιζηλίες είναι αναπόφευκτες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top